2016. augusztus 23., kedd

Óriás rózsa

Sokáig volt talonban ez a bejegyzés, mert sajnos Magyarországon eddig nem találtam olyan papírt amiből érdemes lett volna elkészíteni ezt az óriás virágot. Kartonpapírral próbálkoztam, de a művelet negyedénél feladtam a harcot a repedő papírral. De megvan a megoldás: vastag krepp papír vagy virágkrepp.

Szerintem ezzel a képpel már a legtöbb papírvirágra kereső találkozott.



Nézzük mi is kell hozzá:


  • VASTAG krepp papír - kicsivel drágább, mint a megszokott krepp papír. 2 szín biztosan kell. A szirmoknak és a leveleknek.
  • olló
  • drót
  • dekorszalag, szárbevonó
  • ragasztó

1. lépés: Kivágni a szirmokat és a leveleket. Szirom minta innen letölthető. 




2. lépés: A drótot vágjuk méretre és vonjuk be a dekorszalaggal.



3. lépés: A kivágott szirmokat középen egy kissé nyújtsuk ki, hogy megkapjuk a rózsa szirmához hasonló kehely formát. Ezután a szirmok felső részét egy ceruza segítségével pödörjük meg.






4. lépés: Állítsuk össze a virágunkat. Fogjuk meg a drótot és a dekorszalag vagy szárbevonó segítségével rögzítsük a szárra a szirmokat.



TIPP: A szárbevonót a szirmok alatt kb. 2 cm-rel tekerjük még lefelé, mert így biztosan rögzülnek a szirmok és nem fog lecsűszni az egész fej.


5. lépés: Kivágjuk a zöld papírból a levelet vagy leveleket. Levél minta letölthető innen. Egy drótot bevonunk a szárbevonóval és erre ráragasztjuk a kivágott levelet. 


TIPP: A levél szára is legyen olyan hosszú. mint a virágé, mert a rögzítésnél könnyebb lesz a dolgunk és használat közben nem fog leesni a levél.

6. lépés: Kivágjuk a rózsa kehelyleveleit és a szárbevonóval rögzítjük.




7. lépés: Rögzíteni a levelet. Ezt szintén a szárbevonóval tudjuk megoldani. 



Végső simításként tekerjük mégegyszer körbe a szárat, ha úgy látjuk. A szirmokat igazgassuk el, a levelet állítsuk "irányba".