Jeromina egy új rózsa készítési technikát talált ki, ami nem másból készíthető el, mint tortapapírból.
Ezeket a papírokat általában a torták alá tesszük díszítésként és a legtöbb esetben egyszerű, fehér papír kerül a sütemény alá. (Budapesten az Ázsia Bt.-ben biztosan lehet kapni színes tortapapírt.)
Mire lesz szükség:
- olló
- ragasztó
- dekorzsalag vagy krepp papír a szárnak
- drót
- mágnes (opcionális)
2. lépés: Elkezdjük tölcsér alakban feltekerni.
3. lépés: A feltekert papír szárát megcsavarjuk, hogy ne ugorjon szét.
4. lépés: Fogjuk a drótot és a papír szárához erősítjük. Rátekerhetjük vagy akár simán ragaszthatjuk is.
5. lépés: Elfeldjük a drótot. Tekerjük rá a krepp papírt vagy a dekorszalagot. (Jeromina selyemszalagot használt.)
6. lépés: Összeállítani a csokrot az elkészült virágokból.
TIPP: Ha rövid szárat hagyunk a rózsánknak használhatjuk hűtőmágnesként is, ha ragasztunk egy mágnest a szárra.