2016. augusztus 22., hétfő

Rózsa, már a 4.

Ezidáig csak a krepp-, selyem-, és dekorpapírokat használtunk a virágok elkészítéséhez. 
Jeromina egy új rózsa készítési technikát talált ki, ami nem másból készíthető el, mint tortapapírból.

Ezeket a papírokat általában a torták alá tesszük díszítésként és a legtöbb esetben egyszerű, fehér papír kerül a sütemény alá. (Budapesten az Ázsia Bt.-ben biztosan lehet kapni színes tortapapírt.)




Mire lesz szükség:

  • olló
  • ragasztó
  • dekorzsalag vagy krepp papír a szárnak
  • drót
  • mágnes (opcionális)


1. lépés: Fogjuk a tortapapírt és bevágjuk egy helyen a sugarát. 

2. lépés: Elkezdjük tölcsér alakban feltekerni.

3. lépés: A feltekert papír szárát megcsavarjuk, hogy ne ugorjon szét.

4. lépés: Fogjuk a drótot és a papír szárához erősítjük. Rátekerhetjük vagy akár simán ragaszthatjuk is.

5. lépés: Elfeldjük a drótot. Tekerjük rá a krepp papírt vagy a dekorszalagot. (Jeromina selyemszalagot használt.)

6. lépés: Összeállítani a csokrot az elkészült virágokból.

TIPP: Ha rövid szárat hagyunk a rózsánknak használhatjuk hűtőmágnesként is, ha ragasztunk egy mágnest a szárra.